Trendyol Mağaza Açılışı Nasıl Yapılır? Gerekli Evraklar Nelerdir?

4 dk

25 Eylül 2023

Trendyol
E-Ticaret

Trendyol mağaza açılışının nasıl yapıldığı, Türkiye’deki online pazar yerlerinde satışlarını artırmak isteyen birçok satıcının merak ettiği sorulardan biridir. Bilindiği gibi Trendyol günümüzde Türkiye’de en çok trafik alan pazaryeri konumunda. Özellikle Ali Baba’nın Trendyol’a yatırım yapmasından sonra bu pazar yerinin ivmesi gün geçtikçe arttı. Birçoğumuz internet üzerinden bir ürünü satın alırken ilk başta Trendyol’a giriyoruz. 30 milyondan fazla müşterisi olan bu dijital pazar yeri ticaret açısından son derece büyük bir potansiyel barındırıyor. Bu potansiyelin farkında olan satıcılar da Trendyol mağaza açılışı için harekete geçiyor. Peki Trendyol mağaza açılışı nasıl yapılır? Herkes Trendyol’da satış yapabilir mi? Bu yazımızda bu sorunun cevabını yanıtlayacağız.

Trendyol Satıcısı Olmak İçin Gerekenler

Öncelikle Trendyol mağaza açılışı için kesinlikle bir şirketinizin olması gerekiyor. Yaptığınız her ürün satışından sonra fatura kesmeniz gerektiği için şirket olmadan Trendyol’da satış yapamazsınız. Trendyol’un kendi web sitesinde yazan bilgiye göre;

  • Trendyol mağaza açılışı için öncelikle anonim, limited, şahıs veya diğer şirket türlerinden birine sahip olmanız gerekiyor.
  • Satıcı olabilmek için vergi mükellefi olmanız gerekiyor.
  • Trendyol’da satışını gerçekleştireceğiniz ürünün stoğunu bulundurmalısınız.
  • Satışla ilgili tüm operasyonel süreci sürdürebilecek yetiye sahip olmalısınız.


Bununla birlikte şahıs şirketlerinin kimlik numarası, diğer şirket türlerinin vergi kimlik numarasını bildirme zorunluluğu bulunuyor. Trendyol mağaza açılışları Gelir İdaresi Başkanlığı üzerinden kontrol edildikten sonra onaylanır. Şirketiniz henüz aktif halde değilse Gelir İdaresi Başkanlığı ile görüşerek Faal-Terk bilgisinin güncellenmesi gerekiyor.

Trendyol Mağaza Açılışı Nasıl Yapılır?

Trendyol mağaza açılışı için öncelikte trendyol.com adresine girin ve sağ üstte yazan ‘Trendyol’da satış yap’ butonunu tıklayın. 

Önünüze çıkan Trendyol Yemek, Trendyol Pazaryeri ve Trendyol Hızlı Market seçeneklerinden Trendyol Pazaryeri’ni seçin. 

Sonra ‘Pazaryerine Başvur’ seçeneğine tıklayın. Ardından önünüze çıkan ‘Satıcı Başvuru Formu’nu doldurun. 


Adınızı, soyadınızı, mail adresinizi, hangi kategoriden ürün satacağınız gibi bilgileri ekledikten sonra telefonunuza gelen doğrulama kodunu girin.

Ardından ‘Başvurumu tamamla’ butonunu işaretleyerek şifre belirleyin. Bu şifre ve yazdığınız mail adresi Trendyol hesabınıza girmek için kullanacağınız hesap bilgileri olacaktır.

Şifrenizi belirledikten sonra Trendyol sayfası sizi ‘Bilgi ve Belge Girişi’ isimli bir sayfaya yönlendirecek. Burada mağaza adı, vergi dairesi, KEP adresi gibi bilgileri girmeniz gerekiyor. KEP adresiniz yoksa PTT’den alabilirsiniz. 

Eğer şahıs şirketiyseniz burayı doldurma zorunluluğunuz yok. Zaten Trendyol da KEP adresiniz yoksa kendi mail adresinizi girebileceğinizi söylüyor. Benzer bir şekilde yine şahıs şirketiyseniz ve mersis numaranız yoksa girmeyebilirsiniz ancak eğer söz konusu bilgileriniz mevcut ise bu kısımları doldurmakta fayda var. Öte yandan eğer limited ve anonim şirketseniz Trendyol bu alanları doldurmanızı zorunlu kılıyor.

Fatura türü olarak e-arşiv faturayı seçmeniz önerilir. Kağıt fatura da alabilirsiniz ama vaktinizi alacağı için e-faturayı kullanabilirsiniz. 

Operasyon Bilgileri kısmında kargo şirketini seçerek ilerleyebilirsiniz. Trendyol’un anlaşmalı olduğu kargo şirketiyle gönderirseniz daha uygun fiyata gelmiş olur.  Burada en uygun, en ucuz ve en hızlı götüren kargoyu tercih etmeniz sizin faydanıza olacaktır. 

Şirketin merkezi adresi, iade depo adresi, sevkiyat depo adresi gibi seçenekler bulunuyor. Tek adresiniz varsa hepsine fatura adresim aynı kutucuğunu işaretleyebilirsiniz. İletişim bilgileri kısmında irtibat kurulacak kişinin bilgilerini girebilirsiniz. Ekibinizde bu işle ilgilenen ya da muhasebecinizin numarasını verebilirsiniz. Kaydet ve devam et butonuna tıklayıp devam edin. Bir sonraki sayfada şirketin belgelerini ekleyeceğiniz sayfa var. Bu belgelerin fotoğrafını çekerek ya da taratarak ilerleyebilirsiniz.

Trendyol Mağaza Açılışı İçin Gereken Evraklar

Trendyol mağaza açılışı için şirketinizin olması zorunludur. Satılan her ürün için Kurulan şiddet türüne göre evraklar değişmektedir. Eğer bireysel bir şirket açacaksanız ihtiyacınız olan belgeler:

  • İmza Sirküsü
  • Vergi Levhası 
  • Ticari Sicil Gazetesi 
  • Satıcı İş Ortaklığı Sözleşmesi

Eğer anonim veya limited şirketiniz varsa Trendyol mağaza açılışı için şu evraklar gereklidir:

  • Vergi Levhası 
  • İmza Sirküsü
  • Ticari Sicil Gazetesi
  • Faaliyet Belgesi
  • Satıcı İş Ortaklığı Sözleşmesi 

Satıcı iş ortaklığı sözleşmesi, Trendyol mağaza açılışı için gerekli tüm bilgileri doldurduktan sonra son aşamada karşınıza çıkan Trendyol’un satıcıları tabi tuttuğu sözleşmedir. Burada önce sözleşmeyi indirin. Ardından her sayfayı imzalayıp kaşeleyin. Son olarak da tüm sayfaları taratıp veya fotoğrafını çekip tekrar Trendyol’a yükleyin. Aynı zamanda tüm evrakları 10 gün içerisinde Trendyol’un belirlediği kargo numarasına gönderin. Evraklar onaylandıktan sonra başarılı bir şekilde Trendyol mağaza açılışı gerçekleştirmiş olacaksınız. Trendyol mağaza açılışı için tüm detayların aktarıldığı YouTube videosu için linke tıklayabilirsiniz. 

Benzer Yazılar

Tamamen ücretsiz olan bu strateji görüşmesi doğru ve güvenilir adımlarla e-ticarette başarıyı yakalamak isteyen kişiler içindir.

rexven-logo

Rexven üreticileri ve toptancıları, e-ticaret yapan veya yapmak isteyen girişimcileri, bunun yanında kargo, lojistik, ara depo, muhasebe gibi hizmet sağlayıcıları birleştiren bir platformdur.

rexven-logo
rexven-logo
rexven-logo
rexven-logo
iyzico-logo
troy-logo
mastercard-logo
visa-logo
The term 'Etsy' is a trademark of Etsy, Inc.
This application uses the Etsy API but is not endorsed or certified by Etsy.