Ozon'un Yeni Lojistik Tarifeleri

5 dk

27 Haziran 2024

E-Ticaret
Girişimcilik

Hafif Ürünler İçin Teslimat Maliyetlerinde İndirim

Partnerimiz Ozon Global, hafif ürünlerin Türk satıcılardan teslim maliyetini yarıdan fazla düşürdü. Yeni lojistik tarifeleri sayesinde, giyim, aksesuar, ev eşyaları, çocuk giyim ve güzellik ürünleri gibi popüler kategorilerdeki cirolarını artırmayı hedefliyor.

Yeni Tarifeler ve Avantajları

Ağırlık

Eski Tarifeler

Yeni Tarifeler

Fark

100g

$3,45

$1,40

-59%

200g

$3,90

$1,90

-51%

300g

$4,35

$2,40

-45%

400g

$4,80

$2,90

-40%

500g

$5,25

$3,40

-35%

Bu yeni lojistik çözümü, ağırlığı 500 grama kadar olan malların teslimat maliyetini iki katından fazla düşürmeyi mümkün kılmaktadır. Örneğin, cep telefonu aksesuarları, kozmetik ürünler, kırtasiye malzemeleri veya mücevherler gibi hafif ürünler, bu yeni tarifelerden yararlanacaktır.

Ekstra Küçük Ürünler İçin Özel İndirimler

Ekstra küçük ürün (EKÜ) satıcıları, ürünleri set halinde satarken özel bir avantaja sahiptir. Satıcı, indirim tutarını alıcıdan indirim olarak kullanabilir. Üç üründen oluşan 100 gramlık bir kit için toplam lojistik maliyeti, özel set indirimi olmadan 4,2 $ (1,4$ x 3) olacakken, özel set indirimiyle birlikte 2,4 $ (0,8 $ x 3) olacaktır.

Ozon Türkiye CEO'su Hazal Maraş'ın Açıklamaları

Ozon Türkiye CEO’su Hazal Maraş, “Türkiye'deki stratejik hedefimiz, Türk girişimcilerin satış hacimlerini artırmak. Türkiye'den ithal edilen giyim, aksesuar, ev eşyaları ve kozmetik ürünleri müşterilerimiz arasında çok popüler. Uygun lojistik tarifeleri ile Türk satıcıların rekabet edebilirliğini artırmayı hedefliyoruz,” dedi. Yeni tarifelerle ilgili daha detaylı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

Son Gelişmeler

Artan Satıcı Sayısı ve Ciro

2024 yılının ilk çeyreği sonunda, partnerimiz Ozon Global'de Türkiye'den aktif satıcı sayısı bir önceki yıla göre 2,5 kat artarak 1.700'ü aştı. Aynı dönemde cirolar neredeyse 4 kat, sipariş sayısı ise 3 kat arttı. Türkiye'den 800 binin üzerinde ürün pazaryerinde alıcıların beğenisine sunuluyor.

Ozon Global Partner Teslimatı

Ozon Global, Türkiye'den malların teslimine yönelik lojistik çözüm olan Ozon Global Partner Teslimatı sunarak Türkiye'deki varlığını güçlendirdi. Bu sayede Rusya'ya teslimat süreleri 3-8 güne düştü. Şirket, yurt dışından Rusya'ya mal teslimatı konusunda satıcılara destek vermekle kalmıyor, aynı zamanda kendi altyapısıyla ülke içinde 49 milyona kadar aktif alıcıya teslimat sağlıyor. Rusya genelinde yönettiği depoların toplam alanı 2,6 milyon metrekareyi aşıyor.

Platformun Büyümesi

2023 yılı sonunda platformun cirosu (GMV) 20 milyar doları aştı ve bunun %85'inden fazlası satıcı satışlarından geldi. Aktif alıcı sayısı 49 milyon olan platformda, her bir alıcı yılda ortalama 22 sipariş vermektedir.

Ozon Global, sunduğu lojistik ve pazarlama çözümleriyle Türk satıcıların Rusya pazarında başarılı olmasına destek oluyor. Bu yeni fırsatlarla Türk girişimciler, uluslararası ticarette önemli avantajlar elde edebilirler.

Ozon Global Nedir ve Türk Satıcılara Sunduğu Fırsatlar

Ozon Global Nedir?

Ozon Global, Rusya'da kendini kanıtlamış, çok kategorili bir pazar yeridir. Yaklaşık 46 milyon aktif alıcıya ulaşarak, işletmelerin Rusya'nın geniş coğrafyasında ürün satmalarını mümkün kılmaktadır. Ozon Global, Rusya, Belarus, Kazakistan, Kırgızistan, Ermenistan, Özbekistan, Çin ve Türkiye'de faaliyet gösteren geniş bir e-ticaret platformudur ve 270 milyondan fazla ürün yelpazesiyle müşterilere geniş bir seçenek sunmaktadır.

Türk Satıcılar İçin Fırsatlar

Rusya'nın artan ürün ihtiyacı ve online alışverişe olan ilgisi, Türk işletmeleri için büyük fırsatlar sunuyor. Türkiye'nin coğrafi yakınlığı ve girişimci ruhu, bu talepleri karşılamak için ideal koşulları oluşturuyor. Özellikle pandemi sonrası dönemde artan online alışveriş ilgisi, Türk işletmelerine Rusya pazarında önemli bir rol oynama şansı veriyor. 

 

Benzer Yazılar

Tamamen ücretsiz olan bu strateji görüşmesi doğru ve güvenilir adımlarla e-ticarette başarıyı yakalamak isteyen kişiler içindir.

rexven-logo

Rexven üreticileri ve toptancıları, e-ticaret yapan veya yapmak isteyen girişimcileri, bunun yanında kargo, lojistik, ara depo, muhasebe gibi hizmet sağlayıcıları birleştiren bir platformdur.

rexven-logo
rexven-logo
rexven-logo
rexven-logo
iyzico-logo
troy-logo
mastercard-logo
visa-logo
The term 'Etsy' is a trademark of Etsy, Inc.
This application uses the Etsy API but is not endorsed or certified by Etsy.