Etsy'de Dijital Ürün Satmak

6 dk

26 Nisan 2024

Etsy
E-Ticaret

Etsy; el yapımı ürünlerin, kişiselleştirilmiş ürünlerin, dijital ürünlerin ve antika ürünlerin satıldığı bir pazar yeridir. Amazon veya Türkiye’deki Trendyol gibi pazar yerlerinde her şeyin satışı yapılabiliyor. Bu platformlarda birçok şey satılabilir ancak Etsy böyle bir platform değil. 

Etsy kişiye özel ürünlerin satıldığı bir platform olduğu için alıcılar için oldukça cezbedici. Örneğin, müşteriler kendilerine özel bir ve üstünde isminin yazdığı bir deri cüzdan arıyorsa bu ürünleri Etsy’de arıyor çünkü müşteriler bu tarz ürünleri Etsy’de bulabileceğini biliyor. Benzer şekilde dijital ürün satışı da Etsy’de oldukça yoğun bir şekilde gerçekleştiriliyor. Etsy, düşük işletme maliyetleri ve geniş müşteri tabanı sayesinde, dijital ürün satışı için ideal bir platformdur.

Etsy'de Dijital Ürünlerin Avantajları

Etsy’de dijital ürün satışının birçok avantajı bulunur. Fiziksel ürünlerin aksine, dijital ürünlerin üretim, stoklama veya nakliye gibi maliyetleri yoktur. Müşteri satın aldığında, ürünler otomatik olarak indirilebilir, bu da zaman ve emek tasarrufu sağlar. Aynı zamanda dijital ürünler, sınırsız sayıda satılabilir, bu da sürekli bir gelir akışı oluşturur. Dijital ürünlerin satışı zaman ve mekandan bağımsız olduğu için,iş modelinizi kişisel zaman çizelgenize göre ölçeklendirebilmenizi sağlar.Dijital ürünün en önemli avantajlarından birisi de satın alan kişi ürünü indirebildiği için dijital ürünlerde iade olmamasıdır. 

Etsy'de Dijital Ürün Satışının Dezavantajları

Etsy’de dijital ürünün avantajı kadar dezavantajları da bulunur. İlk ve en büyük dezavantajı dijital ürünler fiziksel ürünlere kıyasla daha düşük fiyatlandırılmasıdır. Bu da gelir açısından dijital ürünü fiziksel ürünlere göre daha az kazançlı olduğu anlamına gelir. 

Fiziksel ürünlerle kıyaslandığında, dijital ürünler bazı müşteriler için daha az tatmin edici olabilir. Son olarak dijital ürünlerin izinsiz kopyalanma riski vardır, bu yüzden güvenlik önlemleri almak önemlidir.

Ancak daha önce değinildiği gibi, Etsy’de çok başarılı ve kazancı yüksek dijital ürün satıcıları da vardır. Başarılı bir dijital ürün satıcısı olmak için siz de doğru adımları atmalı ve başarılı satıcıların hamlelerini doğru ve ayrıntılı bir şekilde analiz etmeniz gerekir.

Etsy'de Dijital Ürün Nasıl Satılır?

Etsy’de dijital ürün de fiziksel ürün gibi süreçten geçirilerek satışa hazır hale gelir. 

  1. Hesap ve Mağaza Oluşturma: Etsy'de bir hesap oluşturun ve mağazanızı açın. Mağazanız için bir isim seçin ve mağaza bilgilerinizi doldurun.

  2. Ürün Listeleme: Ürünlerinizi listelerken açıklamalar, fiyatlandırma ve fotoğraflar ekleyin. Doğru kategorileri ve etiketleri kullanarak ürünlerinizi potansiyel alıcılar için kolayca bulunabilir hale getirin.

  3. Ödeme ve Nakliye Ayarları: Etsy'nin sunduğu ödeme yöntemlerini kullanın. Dijital ürünler için "nakliye" süreci, müşterilere doğrudan bir indirme linki sağlamaktır.

  4. Müşteri İlişkileri ve İletişim: İyi müşteri ilişkileri kurun. Müşteri sorularını zamanında yanıtlamak, olumlu geri bildirimler almanıza yardımcı olur.

En Çok Satılan Dijital Ürünler

Rexven panelinde ‘Etsy’de Popüler Satıcılar' aracına tıklayıp, istatistiklere baktığınızda Etsy’de son zamanlarda en çok satılan ürünler arasında dijital ürünlerin sayısının oldukça fazla olduğunu görebilirsiniz. Mesela bir mağaza, bir ay önce açılmış 4 bin 400 satışa ulaşmış, bir başka mağaza 6 ay önce açılmış 20 bin satışa ulaşmış.

Bunun gibi çok fazla mağaza var. Dolayısıyla dijital ürün tarafında gerçekten çok büyük potansiyel var. Sizler de tabii ki bu satışlara ulaşabilirsiniz. Dijital ürün satışıyla alakalı potansiyel yüksek olunca çok fazla rekabetin oluşması da kaçınılmaz hale geldi. Ama bu konuyla alakalı yeteneğiniz varsa ve ‘ben bu işi yaparım’ diyorsanız kesinlikle başarılı satıcılardan biri de siz olabilirsiniz. 

Peki Etsy’de en çok satan dijital ürünler hangisidir?

  1. Planlayıcı Şablonları: Kişisel veya iş kullanımı için dijital planlayıcılar.

  2. Sanat Tasarımları: İndirilebilir sanat eserleri, illüstrasyonlar ve dijital çizimler.

  3. Dijital Yazı Tipleri: Logo, kart ve afişler için özel yazı tipleri.

  4. Eğitim Materyalleri: E-kitaplar ve öğretici videolar gibi eğitim içerikleri.

  5. Dijital Kartlar ve Davetiyeler: Özel günler için dijital kartlar ve davetiyeler.

Satış Stratejileri ve Pazarlama

  • SEO Uygulamaları: Ürün açıklamalarını SEO açısından optimize edin, böylece aramalarda daha üst sıralarda yer alırsınız.

  • Sosyal Medya ve Reklamcılık: Ürünlerinizi tanıtmak için sosyal medya platformlarını ve Etsy reklamlarını kullanın.

  • Müşteri İncelemeleri: Müşteri memnuniyetini artırmak ve yeni müşteriler kazanmak için olumlu müşteri incelemeleri toplayın.

Etsy’de satış yapmaya karar verdikten sonra üstünde durmanız gereken birçok konu var. Etsy’de satış yaparken birçok satıcının yaşadığı en büyük önemli sorunlardan bir tanesi mağazayı hızlıca açıp sürece başlamak oluyor. Fakat mağaza açma işlemi öncesinde mağazayla ilgili hazırlıklarınızı çok iyi şekilde tamamlamış olmanız gerekiyor.

Etsy zaten bizi ön plana getirdikçe hazır olduğumuz için görüntülenme, tıklama, dönüşüm oranlarımız çok iyi oluyor. Ancak eğer siz hazır değilseniz, ‘listelemede hiçbir şey yazmadım önce mağazayı açayım sonra hallederim’ diye düşünürseniz mağaza açtıktan sonra görüntülenme biraz artar ama ürünler hazır olmadığı için bu ilk trafik boşa gitmiş olur. Bu sebeple Etsy'de fiziksel ürün gibi, dijital ürün satmaya başlamadan önce Etsy pazar yerini çok iyi tanımalı ve stratejinizi belirlemeniz gerekiyor.

Etsy üzerinde dijital ürün satışı, yaratıcılığınızı sergileyebileceğiniz ve gelir elde edebileceğiniz dinamik bir pazardır. İyi planlanmış bir strateji ve etkili müşteri ilişkileri yönetimi ile dijital ürün satışlarından önemli kazançlar elde edebilirsiniz. Rexven ekosistemi Etsy'de başarılı bir satıcı olmak için izlemeniz gereken tüm adımları size sunmakta, üstelik e-ticaret uzmanları sayesinde süreç içerisinde sizi yalnız bırakmamaktadır. Aynı zamanda zengin yazılım araçları sayesinde hızlı ve etkili bir şekilde satış yapmanızın anahtarı size sunulmuş olur. Linke tıklayarak Rexven'e kaydolabilirsiniz!

Benzer Yazılar

Tamamen ücretsiz olan bu strateji görüşmesi doğru ve güvenilir adımlarla e-ticarette başarıyı yakalamak isteyen kişiler içindir.

rexven-logo

Rexven üreticileri ve toptancıları, e-ticaret yapan veya yapmak isteyen girişimcileri, bunun yanında kargo, lojistik, ara depo, muhasebe gibi hizmet sağlayıcıları birleştiren bir platformdur.

rexven-logo
rexven-logo
rexven-logo
rexven-logo
iyzico-logo
troy-logo
mastercard-logo
visa-logo