Etsy Ücretli mi? 2024 Etsy Güncellemesi

7 dk

21 Mart 2024

Etsy
E-Ticaret

Etsy, son zamanlarda artan dolandırıcılık vakalarının önüne geçmek amacıyla pazar yerinde birtakım yeni güncellemeler yaptı. Etsy kendi platformunda, bu güncellemelerin amacının, alıcıların ve satıcıların alışveriş deneyimlerini iyileştirerek güvenilir bir alışveriş ortamı olmasını sağlamak olduğunu ifade ediyor. Bununla birlikte Etsy’deki yeni güncellemeler yalnızca yeni oluşturulan mağazalar için geçerli olacak. Bu durumda mevcut mağazası olan Etsy satıcıları, mağaza ücreti gibi güncellemelerden etkilenmeyecek. Ancak ek bir mağaza açmaya karar veren satıcılar için uygulamalar geçerli olacak. Peki Etsy’nin yaptığı bu yeni güncellemeler nedir?

Yeni Kimlik Doğrulama

Etsy, yeni mağaza sahiplerinin kim olduklarından emin olmak için mağaza kurulum sürecine yeni bir kimlik doğrulama yöntemi getirdi. Yeni mağaza sahiplerinin kimliklerini doğrulamak için Persona adlı kimlik doğrulama şirketiyle anlaştı. Bu anlaşmayla artık mağaza açarken sadece ehliyet, nüfus kimliği ya da pasaport gibi kimliği yüklemeniz değil aynı zamanda selfie de çekmeniz gerekiyor. Etsy’nin sahip olduğu pazar yeri değerleriyle örtüşecek satıcılarla çalışmayı önceliklendirme amacıyla Persona şirketi, potansiyel satıcıları değerlendirdikten sonra mağazanın açılmasını sağlayacak.

Mağaza Kurulum Ücreti

Etsy, gelişmiş güvenlik ve doğrulama desteği sağlamak amacıyla önceden ücretsiz olan mağaza açma politikasını değiştirdi. Artık Etsy’de mağaza açmak tek sefere mahsus 15 dolar oluyor. Bu ücret, Etsy’nin gelişmiş güvenlik kontrollerini sağlama ve yeni mağazalara sürekli destek sunma olanağı sağlayacak. Mağaza kurulum süreci sırasında ücretin uygulanıp uygulanmadığını açıkça belirtilecek. Bu geri ödenmeyen ve önceden yapılan yatırım, yeni mağazaların Etsy'de bir işletme yürütme konusunda ciddi olduklarını garanti altına alacak.

Yeni mağazalar için ödeme programlarında değişiklikler yapılması yeni mağazalardan alışveriş yapan alıcılar için daha iyi, daha güvenilir bir deneyim yaratacak. Etsy’de yapılan bu yeni güncellemelerin sebebini ise yeni başlayan satıcıların siparişleri yerine getirebilmesi veya gerektiğinde iadeler yapabilmesi için yardımcı olmak olduğunu belirtiyor.

Depozit Güncellemesi

Etsy’nin bir diğer güncellemesi de, deposit sürelerinde değişikliğe gidilmesi. Peki bu ne demek? Bu güncellemeye göre, yeni açılan mağazalar satıştan gelen ödemeleri daha geç alacak. 

Yeni açılan Etsy mağazaları, sipariş aldıktan sonra ödeme işlemlerini aynı gün veya hemen gerçekleştiremiyor.. Etsy, yeni hesaplara ilk 45 gün için %30 oranında bir rezerv uygular. Mağaza sahipleri güvenilir satıcı olduklarını ispatladıklarında, bu rezerv kaldırılarak para çekme işlemleri düzenli olarak yapılabilir hale geliyor.

Etsy'nin yapacağı yeni güncellemelerle ilgili olarak, rezerv uygulamasının devam edeceğinin altını çizse de oranı veya süresi konusunda detaylı bir bilgi vermemiştir; bu sürenin mağaza sahiplerinin performansına bağlı olarak değişebileceği belirtilmiştir. Güvenilir satıcı olmak, ürünlerin düzenli olarak sevk edilmesi, müşteri mesajlarına 24 saat içinde yanıt verilmesi, doğru takip numaralarının girilmesi ve ürünlerin belirtilen üretim ile kargolama zamanlarına uygun olarak gönderilmesi anlamına geliyor.

Etsy’nin son yayınladığı güncellemelerin içeriği bu şekilde ama ilerleyen süreçte Etsy’nin bu güncelleme hakkında daha fazla bilgi paylaşılabilir.. Etsy satıcıların yaşadığı sorunların farkında ve bunu düzeltmeye ve daha stabil bir pazar yeri olmaya çalışıyor. Çünkü mağaza kapanma durumları, yapılan dolandırıcılık işlemleri Etsy pazar yerine zarar veriyor. Etsy’nin yayınladığı bu güncellemelerin Etsy satıcıları için umut verici olduğu aşikâr.

Etsy, pazar yerinde satış yapacak olan yeni satıcılar için çıtayı yükseltirken aynı zamanda satıcıları güvende tutmaya ve Etsy’de satıcı oldukları sürece gelişmelerine yardımcı olmaya çalışacak. Etsy, aynı zamanda yeni iş sahiplerini hedef alan dolandırıcılıklardan satıcıların korunmasına yardımcı olmak için eğitim üzerine odaklanmaya ve korumalar eklemeye devam edeceğiz.

Bu güncellemeler, pazar yerini güvende tutmak için kritik öneme sahiptir ve Etsy satıcı topluluğunu güçlendirme çabalarımızı sürdürmekle ilgilidir. Böylece herkes Etsy'de satıcı olmak isteyen herkes gerekli uygulamaları geçtikten sonra başarılı bir satıcı olabilecek. Daha önce belirtilen bir konuyu tekrar hatırlatmakta fayda var: Bu değişiklikler yalnızca yeni oluşturulan mağazalara uygulanacaktır. 

Etsy’de Başarılı Satıcı Olmak

Sonuç olarak, son yeni güncellemeler Etsy'de güvenilir bir şekilde satış yapmak için Etsy’nin bir ön koşulu olarak karşımıza çıkıyor. Bununla birlikte Etsy hakkında detaylı bilgiye sahip olmak için Rexven ekosisteminde yer alan Ücretsiz Etsy Eğitimini alabildiğiniz gibi ekosisteme kayıt oluşturarak ileri düzey Etsy Master Eğitimini alabilirsiniz. Takıldığınız noktalarda uzman ekibimize danışmak ve ileri seviye Etsy eğitimi alarak yazılım araçlarını kullanmak için Rexven ekosistemine katılın! 

 

Benzer Yazılar

Tamamen ücretsiz olan bu strateji görüşmesi doğru ve güvenilir adımlarla e-ticarette başarıyı yakalamak isteyen kişiler içindir.

rexven-logo

Rexven üreticileri ve toptancıları, e-ticaret yapan veya yapmak isteyen girişimcileri, bunun yanında kargo, lojistik, ara depo, muhasebe gibi hizmet sağlayıcıları birleştiren bir platformdur.

rexven-logo
rexven-logo
rexven-logo
rexven-logo
iyzico-logo
troy-logo
mastercard-logo
visa-logo