Amazon'da En Popüler Ürünler

4 dk

25 Eylül 2023

Amazon
E-Ticaret


Amazon'da en popüler ürünler listesi, tüketicilerin en çok tercih ettiği ve memnuniyetlerini dile getirdikleri ürünleri bir araya getiriyor. Bu liste, teknoloji meraklılarından günlük ev eşyalarına ihtiyaç duyanlara kadar geniş bir yelpazede alışveriş yapan herkes için bir rehber görevi görüyor. Amazon'da en popüler ürünleri keşfedebileceğiniz bu listeye göz atmak, ürün araştırması konusunda size yardımcı olabilir.

Dünyanın en büyük çevrimiçi AVM’si olarak görülen Amazon’da 12 milyondan fazla ürün çeşidi bulunuyor. Bu denli geniş ürün yelpazesinin olduğu bir yerde bir kategori içerisinde rakipler arasından sıyrılmak ve yüksek satış hacmine erişmek elbette kolay değil. Öte yandan her geçen gün Amazon’da satıcıların oranı gittikçe arttığı için rakipler de çoğalıyor. Bu da özensiz ve dikkatsiz satıcıların hızla başarısız olmasıyla sonuçlanıyor.

Rekabetin ve ürünlerin bu kadar yoğun olduğu bir pazaryerinde kazanç sağlayan ürünleri bulmanın yolu öncelikle en çok satılan ürünleri incelemekten geçiyor. Kimi ürünlerin talep oranı çoğunlukla sabitken kimi ürünlere olan talep dönemsel olarak artış gösterir. Bunun en iyi örneği; 2020 yılından önce satış oranı çok da yüksek olmayan satranç takımının, Netflix’te yayınlanan ve popülerleşen ‘Queen Gambit’ dizisinden sonra aniden artış göstermesidir. Dolayısıyla çok satan ürünler dönemin trendlerine göre değişebilir. Bu sebeple her yıl Best Sellers Rank (BSR) yani ‘Amazon En Çok Satan Ürünler’ listesi güncellenir. Ancak kalıcı trende sahip olan ürünlerin neler olduğunu incelemek hangi ürünleri satacağınıza ilişkin önemli bir arka plan sağlar. Başka bir ifadeyle ürünle alakalı güncel ve geçmiş performansına ilişkin bilgi sunuyor.

Ürünlerin BSR oranının yüksekliği ürüne olan talebin yüksek olduğunu göstermektedir. Burada önemli olan nokta talebin yüksek rekabetin görece düşük olduğu fırsat ürünleri bulmaktır. Dünyanın en büyük alışveriş merkezi Amazon’da en popüler ürünlerin neler olduğuna bir bakalım.

  • Kitap

Amazon Amerika’da ilk kurulduğunda sadece kitapların satıldığı çevrimiçi bir mağazaydı. Günümüzde içerisinde milyonlarca farklı ürün olsa da hâlâ internet üzerinden kitap satın alırken ilk tercih edilen yer olmasının bir sebebi de budur. Amazon’un kendi sitesinde yer alan ifadeye göre “Tüm kitap satışlarının yaklaşık %50’si ve ABD’deki tüm kitap satışlarının %83’ü Amazon üzerinden gerçekleşiyor.”

  • Hediye Kartı

Hediye kartı son zamanlarda Amazon’da en popüler ürünlerin başında geliyor. Bu karta herhangi bir miktarda para yükleniyor ve Amazon’da geniş ürün yelpazesinden ürün almak üzere hediye olarak veriliyor.

  • Elektronik

Amazon’da en fazla ürün çeşitliliğine sahip kategorilerden biri de elektroniktir. Bu kategori dünyada çapındaki tüm elektronik markayı bünyesinde barındırıyor. Amazon’da en çok satılan elektronik eşyalar; kablolu ve kablosuz kulaklık, iPhone ve aksesuarlar, monitörler ve tabletler.

  • Video Oyunları

Video oyunları, oyun endüstrinin gelişmesiyle beraber çeşitlenmiş, 7’den 70’e birçok insanın en çok ilgilendiği alanlardan biri olmuştur. Amazon’da en popüler ürünlerin başında video oyunları, oyun konsolları ve başlıkları bulunuyor.

  • Giyim, Ayakkabı Ve Takı

Amazon’da tüketiciler tarafından alınabilecek her kıyafet türü bulunur. Özellikle modayı yakından takip edenler trend ürünler arasında en uygun olanı bulmak için ilk olarak Amazon’u inceler. Benzer biçimde aksesuar konusunda da çeşitliliğin fazla olması, bu kategorinin en çok satan ürünler arasında yer almasının temel sebeplerinden biridir.

Öte yandan özellikle pandemiden sonra doğa yürüyüşleri gibi spor malzemelerinin satışları da oldukça artmış durumdadır. Spor ayakkabı ve spor kıyafetleri almak isteyen tüketiciler, ürün çeşitliliği ve uygun fiyatlar için ilk olarak Amazon’u tercih etmektedir.

  • Ev Eşyaları 

Moda akımları yalnızca kıyafet ve aksesuarları değil aynı zamanda ev eşyalarını da şekillendiriyor. Ev aksesuarları arasında efektif ve hoş ürünler özellikle dikkat çekiyor. Örneğin son zamanlarda ev içi trendlerinden biri de minimalist tarz olması tüketicilerin tercihlerini de etkiliyor.

Amazon’da En Popüler Ürünleri Nasıl Bulurum?

Amazon’da çok satan ürünleri bulmak için birkaç tane etkili yöntem vardır. Bunların başında ‘Best Seller’ yani ‘Çok Satanlar’ listesini incelemek vardır. Bu kısımda en çok satan kategoriler ve bu kategorilerin en çok satan ürünlerini görebilirsiniz.

Google Trends ise Amazon’da en popüler ürünleri tespit etmekteki bir diğer yöntemdir. Kullanıcıların internet üzerinden yaptıkları aramaların istatistiksel verilerini ortaya çıkaran bu analiz aracı ürünlerin popülerlik eğilimlerini analiz etmeye yarar. Böylece tüketicilerin dönem dönem değişen ilgilerini takip edebilir ve ürünlerinizi buna göre belirleyebilirsiniz.

Amazon’da en popüler ürünleri bulmanın en sağlıklı yollarından biri de ürün araştırma yazılımlarını kullanmaktır. Bu konuda Türkçe’de ilk ve tek yazılım olan Emparazon en çok satan ürünleri ve kâr marjları gibi birçok konuda bilgi sağlayan analiz programı da oldukça etkilidir. Amazon’da satış yapmaya karar vermeden önce araştırma yapmak son derece gereklidir. Bu konuda ürün araştırma yazılımlarını kullanmak işinizi kolaylaştıracak ve doğru ürünler bulmanızı sağlayacaktır.

Benzer Yazılar

Tamamen ücretsiz olan bu strateji görüşmesi doğru ve güvenilir adımlarla e-ticarette başarıyı yakalamak isteyen kişiler içindir.

rexven-logo

Rexven üreticileri ve toptancıları, e-ticaret yapan veya yapmak isteyen girişimcileri, bunun yanında kargo, lojistik, ara depo, muhasebe gibi hizmet sağlayıcıları birleştiren bir platformdur.

rexven-logo
rexven-logo
rexven-logo
rexven-logo
iyzico-logo
troy-logo
mastercard-logo
visa-logo