Amazon Arbitraj Nedir? Arbitraj İş Modeli Nasıl Yapılır?

5 dk

16 Kasım 2023

Amazon
E-Ticaret

Amazon arbitraj iş modelini, bireylerin veya şirketlerin düşük fiyatla ürün satın alıp daha yüksek bir fiyatla yeniden satış yaparak kâr elde etmelerine dayanan bir iş modeli olarak tanımlayabiliriz. Amazon arbitraj iş modeli özellikle Amazon gibi geniş bir müşteri tabanına sahip platformlarda oldukça popülerdir. Arbitraj iş modelini uygulayan satıcılar, genellikle indirimli ürünleri toplu olarak satın alır ve bu ürünleri Amazon'da bireysel olarak daha yüksek bir fiyata listelerler. Bu strateji, düşük maliyetle alınıp yüksek maliyetle satılan ürünler arasındaki fiyat farkından faydalanmayı hedefler.

 

Amazon arbitraj iş modelini uygulayan satıcılar, genellikle başka bir yerde karşılaştıkları indirim fırsatlarını değerlendirerek, Amazon'daki yüksek talep gören ürünleri belirleyip, bu ürünleri kârlı bir şekilde satabilirler. Fiyat dalgalanmalarından ve sezonluk indirimlerden yararlanma, Amazon arbitraj iş modelinin çekici yönlerindendir.

 

Amazon arbitraj iş modeli, pazar araştırması, fiyatlandırma stratejileri ve lojistik yönetimi gibi konulara hakimiyet gerektirir. Başarılı bir arbitraj satıcısı olmak için pazar trendlerini sürekli takip etmek, rekabetçi fiyatlandırma yapabilmek ve müşteri memnuniyetini sağlayacak kalitede hizmet vermek önemlidir. Ayrıca, Amazon'un politikalarına ve satıcı kurallarına uygun hareket etmek, Amazon arbitraj iş modelinde uzun vadeli başarı için kritik önem taşır. Amazon arbitraj iş modelinde ürünler zaten satan markalar olduğu için listeye girip buy box alıp sizde kârlı bir şekilde satabilirsiniz.

Peki bu fiyat farklarını nasıl yakalayabiliriz?

1️⃣Mağazalardaki indirimlerden faydalanarak ürünleri alıp Amazon’da satarak gelir elde edebilirsiniz.

2️⃣Bazı ülkelerde bazı markaların fiyatları daha uygun oluyor. Bu marka ürünleri orada alıp Amazon’da satarak da arbitraj yapabilirsiniz.

3️⃣Platformlar arasında fiyat farklarından faydalanarak da arbitraj yapabilirsiniz. Örneğin Walmart — Amazon arasında veya Target — Amazon arasında.

4️⃣Amazon pazar yerleri arasındaki fiyat farklarından faydalanarak da arbitraj yapabilirsiniz. Örneğin bir ürün Amazon'da $10, Amazon Kanadada $35 olabiliyor. Siz ürünleri Amazon’dan alıp toplu olarak Amazon Kanada deposuna göndererek satabilirsiniz.

5️⃣Markanın kendisinden, distribütöründen veya bayisinden alarak satış yapabilirsiniz. Bu şekilde yaptığınızda artık arbitraj değilde wholesale iş modeline geçmiş oluyorsunuz.


Amazon arbitraj iş modelindeki en önemli konu marka ürün satıyor olmanız. Amazon'un marka ihlalleri konusunda çok katı olduğunu unutmamakta fayda var. Eğer orjinal olmayan ürün satarsanız Amazon hesabınızın kapanmasına sebep olabilirsiniz. Kesinlikle satacağınız ürünlerin orjinal olmasına dikkat edin. Türkiye’den büyük markaların imitasyon ürünlerini satarak çok para kazananlar oldu ama bir süre sonra hepsinin hesabı kapandı. Amazon ürünlerin orijinal olmadığını tespit ederse hesabınızı kapattığı gibi paranızı da geri vermeyebilir. Amazon ürünler ile ilgili fatura isteyebilir. Gönderdiğiniz faturalardan ürünün orijinal olup olmadığını tespit etmeye çalışır. Küçük markalarla anlaşarak yetkili satıcısı olmak en güvenilir yoldur. Ama tabii ki büyük markaları satmak isterseniz sizinle anlaşmayacaklardır. Ürünleri satmak için yetkili distribütörleri ve markaların bayileri ile çalışmanız lazım.

 

Birçok marka, ürünlerini Amazon’un en büyük pazarı olan Amerika’da satıyor. Diğer ülkelerde kendileri satış yapmıyor. O ülkelerde ürünlerini dropshipping satıcıları satıyor, satış geldiğinde Amazon.comdan markanın kendisinden alıp gönderiyorlar. Dolayısıyla Kanada, İngiltere, Avustralya gibi ülkelerde arbitraj satıcıları için güzel bir fırsat ortaya çıkıyor. Bu listelerde çoğunlukla dropshipping satış yapan FBM satıcılar olduğu için siz depoya ürün göndererek FBA çalıştığınızda buy box’ı rahatlıkla alıp hızlı ve kârlı satışlar yapabiliyorsunuz.

 

Amazon.com da olan markalardan Kanada, İngiltere, Avustralya gibi ülkelerde kendisi satmayan markaları bulup onların ürünlerini Amazon’un deposuna göndererek FBA metoduyla ciddi satışlar yapabilirsiniz. Rexven'de Amazon platformları arasında arbitraj yapmak için Rexven arbitraj aracı sunuyoruz. Bu araç sayesinde Amerika ve Kanada'da fiyat farkı olan ürünleri sıralanıyor. Böylece epey zaman alan ürün tespiti ve fiyat farkları araştırması yapmak son derece basit bir şekilde önünüze geliyor. Rexven arbitraj aracını kullanmak için linki tıklayabilirsiniz: https://members.rexven.com/amazon-online-arbitrage



Rexven
olarak Amazon, Etsy, AliExpress gibi pazar yerlerinde satış yapan veya yapmak isteyen girişimcilere kapsamlı eğitimler veriyoruz, ürün bulma, analizi, satışlarının artması ve kârlılık hesaplaması ile ilgili araçlar geliştiriyoruz, üretici ve toptancılarla buluşturuyoruz. Kargo, ara depo, vergi, muhasebe, ürün fotoğrafçılığı gibi birçok alanda hizmet sağlayıcılarla tanıştırıyoruz ve onlardan indirim alıyoruz. Dünyanın en büyük e-ticaret ekosistemi olmak için çalışıyoruz. Siz de bu ekosisteme katılarak Rexven'in sunduğu birçok avantajdan faydalanabilirsiniz. Ekosisteme katılmak için: https://members.rexven.com/register

Benzer Yazılar

Tamamen ücretsiz olan bu strateji görüşmesi doğru ve güvenilir adımlarla e-ticarette başarıyı yakalamak isteyen kişiler içindir.

rexven-logo

Rexven üreticileri ve toptancıları, e-ticaret yapan veya yapmak isteyen girişimcileri, bunun yanında kargo, lojistik, ara depo, muhasebe gibi hizmet sağlayıcıları birleştiren bir platformdur.

rexven-logo
rexven-logo
rexven-logo
rexven-logo
iyzico-logo
troy-logo
mastercard-logo
visa-logo