8 Adımda Payoneer Hesap Açılışı Nasıl Yapılır?

5 dk

25 Eylül 2023

E-Ticaret
Etsy
Amazon



Türkiye’de Amazon, Etsy gibi büyük pazar yerlerinde ticaret yapmak isteyenlerin ilk sorularından biri de ‘Payoneer Hesap Açılışı Nasıl Yapılır?’ oluyor. Bu yazımızda Payoneer nedir? Payoneer hesap açılışı nasıl yapılır? Avantajları nelerdir? 8 adımda nasıl Payoneer hesap açılışı yapılır? konularını inceleyeceğiz.

Payoneer Nedir?

Payoneer Amerika merkezli uluslararası ödeme sistemidir. Türkiye’de operasyonunu durduran PayPal’dan sonra en iyi alternatif olarak ortaya çıkan Payoneer dünya çapında düşük komisyon ücretleri ve etkin bir güvenlik sistemiyle ön plana çıkıyor. Küresel ticaretle ilgilenenlerin euro ve pound olarak elde ettiği kazançlar uygulama hesabına geçiyor ve Türkiye’de tanımlanmış olan banka hesabına Türk Lirası olarak aktarılmasını sağlıyor. Günümüzde Payoneer; Amazon, Google, Airbnb, Fiverr ve Upwork gibi çok uluslu şirketler tarafından da kullanılıyor.

Payoneer hesap açılışını Amazon hesabı açmadan önce açmanız gerekiyor. Çünkü Amazon’da hesap açmak için banka hesap dökümünü almanız lazım. Amazon, hesap açılışı yapılırken burada alacağınız hesap dökümünü istiyor. Kişisel bilgilerinizi buradaki hesap dökümünden teyit ediyor. Bu sebeple burada yazacağınız bilgilerin tutarlı olması Amazon hesabınızın askıya alınmaması için son derece önemli. Siz de eğer Amazon gibi devasa pazar yerinde satış yapacaksanız Payoneer hesabı açmak için sıralayacağımız adımları dikkatle takip etmeniz gerekiyor.

8 Adımda Payoneer Hesap Açılışı

1️⃣ Payoneer’in web sitesindeki ‘Register’ butonuna tıklayın

2️⃣ Payoneer sizin nbu hesabı niçin açtığınızı anlamak için bir anket sunacak. Amazon’dan satış yapmak için ‘Online seller- Marketplace’e kısmına tıklayın.

3️⃣ Anket sorularından biri de aylık ne kadar para giriş-çıkışı olacağıdır. Burada herhangi bir seçeneği tercih edebilirsiniz.

4️⃣ Bu adımdan sonra Register’a tekrar tıkladığınızda hesap açılış sekmesine yönlendirileceksiniz.

5️⃣ Payoneer’e kaydolma aşamasında bireysel/şirket kısmı karşınıza çıkacak burada işinize göre şirket ya da bireysel seçeneklerinden birini tıklayıp bilgileri seçtiğiniz kısma göre doldurmanız gerekecek.

6️⃣ ‘Payoneer Kaydol’ seçeneklerinde kişisel bilgilerinizi, iletişim bilgilerinizi, güvenlik ayrıntılarını ve banka bilgilerinizi doğru bir şekilde girmeniz gerekiyor.

7️⃣ Son aşama ise Amazon’un sizin Payoneer hesabınıza euro, pound veya dolar olarak yatıracağı ve sizin de Türk bankasından TL çekebileceğiniz bilgileri girdiğiniz yerdir. Hangi bankadan paranızı çekecekseniz onun bilgilerini girmeniz gerekiyor.

8️⃣- Tüm bilgileri girdikten sonra onay aşamasına geçiliyor ve birkaç gün içerisinde hesabınız onaylanmış oluyor.

Payoneer Hesabı Açılışından Sonra Yapılması Gerekenler

✅ Payoneer hesap açılışı onaylantıktan ve giriş yaptıktan sonra Amazon’a ileteceğiniz banka hesap dökümünü almanız gerekiyor. Bunun için Payoneer hesabınızın yukarı sekmesinde yer alan ‘activity’ kısmının altındaki ‘reports and statement’ kısmına tıklayın. Açılan sayfada ‘account statement for Amazon’ kısmına girin. Para birimini seçip devam edebilirsiniz.

✅Burada dikkat edilmesi gereken konu ‘account statement details’ kısmında bilgileri doğru ve tutarlı girmenizdir. Şirketin ismiyle hesap açacaksanız şirketin ismini, bireysel hesap açacaksanız kişisel bilgilerinizi ve Amazon’a gireceğiniz mail adresinin aynısını girmeniz gerekiyor.

✅Adres kısmına yazdığınız adres ile Amazon’a yazdığınız adresin birebir aynı olması çok önemli. Sonraki süreçte Amazon hesabınızı doğrulamak için faturanızı ya da Türkiye’deki kredi kartı ekstrenizi isteyebilir oradaki adres ile Payoneer’deki adresin aynı olmasına özellikle dikkat edin.

✅Dikkat edilmesi gereken bir diğer önemli konu herhangi bir Türkçe karakter kullanılmaması gerektiğidir. Bilgileri girdikten sonra ‘download’ kısmına tıkladığınızda site size banka hesap dökümünü veriyor. Bu banka hesap dökümünü Amazon hesabı açarken kullanacaksınız. Amazon hesabı açtıktan sonra son safhada Payoneer’den aldığınız banka hesap dökümünü yüklemeniz gerekiyor. Amazon da isim adres gibi bilgilerin teyidini yaptıktan sonra hesabınız açılıyor.

Payoneer Avantajları Nelerdir?

Payoneer günümüzde özellikle Türkiye’de en çok kullanılan platformlardan biridir. PayPal’a alternatif olan Payoneer’in birçok avantajı da bulunuyor.

  • Komisyon oranları düşüktür.
  • Uluslararası şirketler tarafından kullanılan güvenilir bir ödeme sistemidir.
  • Amazon ve Etsy gibi pazar yerleri Payoneer’den ödeme alabilir.
  • Türkçe dahil birçok dil desteği bulunur.
  • İlk hesap açıldığında yıllık hesap ücreti için kesilen 29,95 doların 25 doları geri ödenir.
  • Payoneer hesabınızda ‘make a payment’ sekmesine tıkladığınızda başka bir Payoneer hesabı olan kullanıcıya Payoneer üzerinden para gönderebilirsiniz.
  • Payoneer hesabınızdan normal bir banka hesabına da para gönderebilirsiniz.
  • Kendi hesabınızla para çekmek için ‘withdraw to bank account’ sekmesine girin. ‘Add new account’ bölümünden hangi bankaya para aktaracaksınız onun bilgilerini girerek ‘review’ ettiğinizde paranız birkaç gün içerisinde yatmış olacaktır.

Payoneer hesabınızı Rexven aracılığı ile bu linkten açarsanız $1000 ilk transferinizde $50 kazanabilirsiniz.

Siz de başarılı bir şekilde Payoneer hesap açılışı yapmak ve Amazon’da satışlarınızı artırmak, işlerinizi büyütmek istiyorsanız Rexven topluluğuna katılabilir, eğitimler sayesinde pazar yerleri hakkında bilgi sahibi olabilir, aklınıza takılan bir şey olduğunda e-ticaret uzmanlarına danışabilirsiniz!

Benzer Yazılar

Tamamen ücretsiz olan bu strateji görüşmesi doğru ve güvenilir adımlarla e-ticarette başarıyı yakalamak isteyen kişiler içindir.

rexven-logo

Rexven üreticileri ve toptancıları, e-ticaret yapan veya yapmak isteyen girişimcileri, bunun yanında kargo, lojistik, ara depo, muhasebe gibi hizmet sağlayıcıları birleştiren bir platformdur.

rexven-logo
rexven-logo
rexven-logo
rexven-logo
iyzico-logo
troy-logo
mastercard-logo
visa-logo