Amazon Suspend Sorunu Neden Ortaya Çıkar? 4 Adımda Suspend Sorununun Çözümü

5 dk

26 Eylül 2023

E-Ticaret
Amazon

Amazon suspend sorunu Amazon’da satış yapmak isteyen birçok satıcının karşılaştığı sorunlardan biridir. Amazon’da mağaza açarken bu tür sorunlarla karşılaşmamak için Amazon’un birtakım prosedürlerini yerine getirmeniz son derece önemli. Amazon, kendi yönergeleri konusunda son derece hassas bir politikaya sahip. Prosedürler eksiksiz bir şekilde yerine getirilmediği takdirde Amazon suspend sorunu kaçınılmaz olarak ortaya çıkıyor. Türkçe’ye ‘askıya alma’ olarak çevrilebilen Amazon suspend sorunu elbette çözümsüz değil. Ancak önce neden ortaya çıktığını ve nelere dikkat edilmesi gerektiğine bakalım, ardından ise adım adım nasıl çözüleceğini aktaralım.


Amazon Suspend Sorunu Neden Ortaya Çıkar?

Öncelikle Amazon suspend sorunu birçok sebepten ortaya çıkabilir. Bu sebepleri bilmek hesabınızın askıya alınma sebebini anlamanıza yardımcı olacak, farkında olmadan eksik yaptığınız noktalarda daha dikkatli olmanızı sağlayacaktır.


Yanlış Ve Yetersiz Bilgiler

Amazon suspend sorunu genel olarak bilgilerin yanlış ya da eksik girilmesinden kaynaklanır. Bu durumda Amazon hesapta bir ihlal olduğunu tespit eder ve hesabı güvenilir bulmadığından dolayı askıya alır. Özellikle ilk kez hesap veya mağaza açtığınızda tam olarak panele hâkim olmadığınız için bilgilerinizi eksik ya da yanlış girmeniz olasıdır. Böyle durumlarda, paniklemeden girmiş olduğunuz bilgileri düzenleyin. Amazon, tekrar inceleme yaptıktan sonra hesabınızı aktif hâle getirecektir.


Aynı Kişinin Farklı Hesaplarının Olması

Amazon suspend sorununu ortaya çıkaran faktörler yalnızca bununla sınırlı değildir. Amazon’un bu konudaki prosedürleri katı olduğu için tahmin edilmesi zor sebeplerden hesabınız askıya alınabilir. Örneğin; kendi bilgilerinizle birden fazla hesap açtığınızda ya da kendi bilgisayarınızdan başka bilgisayardan giriş yaptığınızda Amazon hesabınızı suspend eder.

Açıklamalarda Kampanya ve Fırsat Bilgisi

Amazon’un bir başka tahmin edilmesi güç prosedürlerinden biri de açıklamalar kısmında kampanya, indirim ve fırsat bilgilerine yer verilmesidir. Amazon ürün açıklamalarında yalnızca ürüne ilişkin net bilgilerin yer almasına ilişkin politikaları işe koşmaktadır.


Mağaza ‘Kirası’ ve Faturalandırma Sorunu

Amazon’da satış yapmak için mağaza açtığınızda kira öder gibi her ay belli bir miktar ücret ödemek zorundasınız. Eğer kartınız yurt dışına açık değilse ücret tahsil edilemez bu durumda ise Amazon mağazanızı suspend eder.

Öte yandan Amazon üzerinden satış yaptığınız ürünlerin lisanslarına dikkat etmeniz ve faturalarını da özenli bir şekilde tutmanız oldukça önemli. Kimi zaman Amazon tarafından ürünlerin lisansları ya da faturaları istendiğinde, bu isteği karşılayamama durumunda hesabınız yine askıya alınır.


Müşteri Şikâyeleri

Amazon müşteri merkezli bir şirkettir. Sizlerin de müşterin lehine tutum sergilemeniz fayda sağlayacaktır. Müşteriler ürün kalitesinden ya da teslimat süresinden şikâyet etmesi suspende neden olabilir.


4 Adımda Amazon Suspend Sorununu Çözme Rehberi

Amazon suspend sorunu oldukça yaygındır. Panik yapmamakta ve çözülebilir bir sorun olduğunu akılda tutmakta fayda var. Hesabınız askıya alındıysa, öncelikle neden askıya alındığını anlamaya çalışıp bu sorun kısa süre içerisinde gidermelisiniz. Ardından sırayla şu adımları takip edebilirsiniz:

1️⃣Seller Central’daki ‘Performans’ menüsünden ‘Performans Bildirimleri’ alanını tıklayın.
2️⃣Hesabınızın askıya alındığını bildirin.
3️⃣‘İtiraz et’ ve ‘Karara itiraz et’ butonlarını tıklayın.
4️⃣Ardından önünüzde açılan forma itirazınızı kısa, açıklayıcı ifadelerle yazıp size ulaşabilecekleri bir telefon numarası bırakarak ‘itirazı gönder’ butonuna tıklayın.

İtirazınız ‘Satıcı Performansı’ birimi tarafından incelenecek ve başvurunuza 48 saat içerisinde cevap verilecektir. Bu süre zarfında sakin kalıp, Amazon çalışanlarının işlerini zorlaştıracak iletişim biçimlerinden uzak durmalısınız. Olabildiğince kurumsal bir ingilizce kullanmaya dikkat edin.


Amazon Suspend Olma Olasılığını Azaltma: Önlemler

Amazon’daki suspend sorunu ortaya çıkmadan önce birtakım önlemler alarak bu sorunu engelleyebilirsiniz.

  • Adresinize dikkat edin: Hesap açarken istenen adreslerin kredi kartı ekstrenizde belirtilen adresle aynı olmasına dikkat edin.
  • Amazon’da hesap açmadan önce prosedürleri ve kuralları dikkatlice okuyun, tüm adımları politikaya uygun bir şekilde yaptığınızdan emin olun.
  • Hesaba eklenen belgelerin yüksek kalitede (yani minimum 600 dpi olarak) taratıldığından emin olun; belgelerin okunabilir ve doğru olmasına özen gösterin.
  • Müşteri hizmetleri politikasına dikkat ederek müşterilerin memnuniyetini merkeze alın.

Tüm bu süreçlere dikkat ettikten sonra hesabınızın tekrar aktif hâle getirilmesini bekleyin. Hesabın suspend olması durumu başınıza ilk kez geliyorsa eksik ve hatalı adımlarınızı tespit etmek, ileride oluşabilecek sorunlara karşı da temkinli olmanıza yol açacaktır.

Amazon’da satışlarınızı engelleyecek her türlü sorundan kaçınmak için doğru hamleler yapmanız oldukça önemlidir. Konuyla ilgili tüm ayrıntıları ücretsiz Amazon eğitiminden öğrenebilirsiniz. Amazon'da doğru bilgiler ışığında işlerinizi büyütmek ve satışlarınızı artırmak için Rexven ekosistemine katılın.


Benzer Yazılar

Tamamen ücretsiz olan bu strateji görüşmesi doğru ve güvenilir adımlarla e-ticarette başarıyı yakalamak isteyen kişiler içindir.

rexven-logo

Rexven üreticileri ve toptancıları, e-ticaret yapan veya yapmak isteyen girişimcileri, bunun yanında kargo, lojistik, ara depo, muhasebe gibi hizmet sağlayıcıları birleştiren bir platformdur.

rexven-logo
rexven-logo
rexven-logo
rexven-logo
iyzico-logo
troy-logo
mastercard-logo
visa-logo
The term 'Etsy' is a trademark of Etsy, Inc.
This application uses the Etsy API but is not endorsed or certified by Etsy.